Βίντεο Προσομοίωσης

Δείτε Περισσότερες

Βίντεο Συνέντευξης

 

 

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί χρήσιμη προσθήκη στη φαρέτρα του πλαστικού χειρουργού, που τον βοηθά με μη χειρουργικό τρόπο να αντιμετωπίσει και να γεμίσει στατικές ρυτίδες του προσώπου ή να γεμίσει ατροφικές περιοχές απότοκες της ηλικίας ή λόγω απώλειας βάρους.

 

Επίσης, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών, στη διόρθωση του οβάλ του προσώπου κλπ.

Τέλος, σε συνδυασμό με χρήση Erbium ή CO2 Laser, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσδώσει θεαματικά αποτελέσματα για τη λείανση ουλών ακμής. Ποιοτικό υαλουρονικό οξύ έχει διάρκεια ζωής πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει άλλες προσμίξεις, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ούτε και κοκκιώματα, και είναι πλήρως απορροφήσιμο. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και μπορεί να είναι άμεσο και ιδιαίτερα θεαματικό.

Ο Πλαστικός Χειρουργός, Εμμανουήλ Δασκαλάκης, κατέχει θέση εκπαιδευτή στην εφαρμογή υαλουρονικού οξέως (περισσότερο από 21.000 εφαρμογές) και στην εφαρμογή botox (περισσότερο από 20.000 θεραπείες).

 

Συχνές Ερωτήσεις

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.

Σε ποιες ρυτίδες του προσώπου χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ και σε ποιες botox;

Με το botox αντιμετωπίζουμε δυναμικές ρυτίδες του προσώπου, στο μέτωπο, μεσόφρυο, το πόδι της χήνας (πλάι στο μάτι), ενώ με το υαλουρονικό οξύ, τις ρινοπαρειακές αύλακες, ρυτίδες στα μάγουλα, και όπου αλλού χρειαζόμαστε όγκο. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί με μόνη τη χρήση botox να ανορθώσει τα φρύδια σε βαθμό όμοιο με αυτό που επιτυγχάνει με την πλαστική μετώπου.

Όταν φεύγει η δράση του botox ή του υαλουρονικού, φαίνομαι όπως ήμουν πριν τις θεραπείες;

Συνήθως καλύτερα, καθώς το botox «ατροφεί» τις ρυτίδες που στοχεύουμε, ενώ το υαλουρονικό απορροφάται σταδιακά δίνοντας το χρονικό περιθώριο για επανάληψη χωρίς να γίνει αντιληπτή η νέα παρέμβαση από τον κοινωνικό σας περίγυρο.

Υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξω αλλεργία στο υαλουρονικό οξύ ή οργανισμός μου να το απορροφά γρήγορα;

Έχουν αναφερθεί ελάχιστες αλλεργικές αντιδράσεις σε επώνυμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος. Η σωστή ασηψία πριν την εφαρμογή και η εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών. Η δε επιλογή διαφορετικού υαλουρονικού οξέος ανάλογα με την περιοχή εξασφαλίζει την μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος. Καλής ποιότητας υλικά, διαρκούν ως αποτέλεσμα σε όλους, εφόσον, δεν αραιώνονται και τοποθετούνται στις σωστές ανατομικές θέσεις για τις οποίες έχουν κατασκευαστεί.

Μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές επιπλοκές από την χρήση υαλουρονικού οξέως;

Η πολύ καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου είναι απαραίτητη από μέρους του Πλαστικού Χειρουργού για τη αποφυγή εισόδου του υαλουρονικού σε αγγεία κα τον τραυματισμό νεύρων. Για τον λόγο αυτό, ιατροί άλλων ειδικοτήτων, πλην της Πλαστικής Χειρουργικής, εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά επιπλοκών που μερικές φορές είναι μη αναστρέψιμες.

Ένα άσχημο αποτέλεσμα χρήσης υαλουρονικού οξέως μπορεί να αναστραφεί;

Ναι, μπορεί να αναστραφεί με την τοπική χρήση του ενζύμου της υαλουρονιδάσης.

Που οφείλεται η εμφάνιση κοκκιωμάτων (σκληρύνσεων) μετά από εφαρμογή υαλουρονικού οξέως;

Τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή υαλουρονικού οξέως είναι φυσιολογικό το υλικό να είναι αντιληπτό με την ψηλάφηση. Μερικές ημέρες μετά (περίπου 3-4 εβδομάδες), καλής ποιότητας υαλουρονικά δεν μπορούν να ψηλαφηθούν κάτω από το δέρμα. Στην περίπτωση όμως που μετά τον ένα μήνα, είναι ορατά εξογκώματα ή ψηλαφιούνται σκληριές, αυτό οφείλεται, είτε στην χρησιμοποίηση λάθος υλικού σε λάθος θέση (π.χ. παχύρευστο υλικό - πολύ επιφανειακή εφαρμογή), είτε σε μη επιμελή ασηψία κατά την διάρκεια της εφαρμογής, είτε στην χρησιμοποίηση χαμηλής ποιότητας ενέσιμων υλικών.

Μπορούμε με υαλουρονικό οξύ να διορθώσουμε ανωμαλίες στο σχήμα της μύτης;

Ναι, η χρήση κατάλληλης πυκνότητας υαλουρονικού οξέος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά συγκεκριμένα αισθητικά προβλήματα του σχήματος της μύτης, όπως μία γαμψή και πτωτική μύτη, χωρίς όμως να μπορεί να διορθώσει συνυπάρχουσα λειτουργικά προβλήματα. Επίσης το αποτέλεσμα δεν διαρκεί περισσότερο από 1έως 1,5 χρόνο, έως ότου δηλαδή απορροφηθεί το υαλουρονικό οξύ από τον οργανισμό.

Υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης υποπλασίας πηγουνιού, ζυγωματικών, μη επεμβατικά με χρήση υαλουρονικού οξέως;

Ναι, σύγχρονα υλικά παχύρευστης δομής, μας επιτρέπουν να αποκαταστήσουμε υποπλασίες των οστών του προσώπου , εύκολα, στο χώρο του ιατρείου και με αποτέλεσμα που διαρκεί 1 έως 2 έτη.

Υπάρχει δυνατότητα αύξησης του όγκου των γλουτών και του στήθους καθώς και δυνατότητα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και των γερασμένων χεριών με χρήση υαλουρονικού οξέως;

Ειδικά σκευάσματα υαλουρονικού οξέως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αύξηση του όγκου των γλουτών, στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στην αποκατάσταση της όψης των γερασμένων χεριών. Η χρήση υαλουρονικού οξέως για την αύξηση του όγκου του στήθους είναι επικίνδυνη και αντενδείκνυται.

Υπάρχουν άλλες ενδείξεις για τη χρήση botox/dysport;

Το botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της ημικρανίας, πονοκεφάλου τάσεως, καθώς και σε ασυμμετρίες προσώπου μετά από παράλυση του προσωπικού νεύρου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών σπαστικότητας (τικ) όπως π.χ. βλεφαρόσπασμος .

Από τι εξαρτάται η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείαςbotox/dysport;

Η διάρκεια της θεραπείας με botox/dysport εξαρτάται από την δόση που χρησιμοποίησε ο Πλαστικός Χειρουργός σας, δηλαδή, εάν ο ιατρός χρησιμοποιήσει ½ φιαλίδιο, η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι περίπου η μισή (αντί για έξι μήνες, τρεις). Επίσης, εάν το φιαλίδιο που έχει ανοιχτεί , χρησιμοποιηθεί μετά από 8 ώρες από την διάλυση του φαρμάκου με φυσιολογικό ορό, η διάρκεια δράσης του μειώνεται πολύ. Συνεπώς για μεγάλης διάρκειας αποτελέσματος, καινούριο φιαλίδιο και πλήρης δόση.

Γιατί... "όπερ έδει δείξαι"

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Προβολή