Βίντεο Προσομοίωσης

Δείτε Περισσότερες

 

 

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, οι τομές στο δέρμα κρύβονται μέσα σε ρυτίδες του άνω και κάτω βλεφάρου. Στο μεν άνω βλέφαρο στην πτυχή του άνω βλεφάρου, στο δε κάτω δύο με τρία χιλιοστά από τις βλεφαρίδες.

 

Κατόπιν, αφαιρείται πλεονάζον λίπος που συναντάμε εντός των βλεφάρων, και που λόγω της χαλάρωσης του δέρματος και των μυών προβάλλει έντονα και συνεισφέρει στη δημιουργία των «σακούλων» στα βλέφαρα.

 

Τέλος, αφαιρούμε συντηρητικά, πλεονάζον δέρμα σύστοιχα, χωρίς ποτέ να γίνει υπερδιόρθωση. Η συρραφή του δέρματος γίνεται με πολύ λεπτά ράμματα που αφαιρούνται πέντε με επτά ημέρες μετά το χειρουργείο.

 

Μετεγχειρητικά, οίδημα και εκχυμώσεις παρατηρούνται για εικοσιτέσσερις με σαράντα οκτώ ώρες, που σταδιακά υφίεται μέχρι την κοπή των ραμμάτων.

Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί προεγχειρητικά να εκτιμήσει και να τροποποιήσει τη χειρουργική τεχνική του, ανάλογα το περιστατικό, ώστε να αποφύγει μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως εκτρόπιο, ξηροφθαλμία κλπ.

Τα ράμματα αφαιρούνται τέσσερις με πέντε μέρες μετά το χειρουργείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up μία έως δύο ημέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων. Ασθενείς που υποφέρουν από ξηροφθαλμία πριν το χειρουργείο μπορεί να εμφανίσουν επίταση των συμπτωμάτων τους μετά το χειρουργείο και για το λόγο αυτό συνίσταται η εξέτασή τους από οφθαλμίατρο προεγχειρητικά.

 
 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι αναισθησία απαιτείται για να γίνει η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη για τον ασθενή.

Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα;

Εφόσον, η επέμβαση γίνει από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό και αφαιρεθεί η σωστή ποσότητα λίπους από τα άνω και κάτω βλέφαρα, το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο. Εάν αφαιρεθεί μονάχα δέρμα από τα βλέφαρα (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το αισθητικό πρόβλημα θα επανέλθει στον ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν απαιτεί την παραμονή του ασθενούς σε νοσοκομειακή μονάδα.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις για την επίτευξη ενός αρμονικού αισθητικού αποτελέσματος του προσώπου;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, συνδυάζεται πολλές φορές με την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift), διόρθωσης των ρυτίδων του λαιμού (neck lift), minilift, ωτοπλαστική, αυτομεταμόσχευση λίπους στις ρυτίδες του προσώπου, κλπ, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αισθητική βελτίωση της περιοχής του προσώπου.

Υπάρχει μη χειρουργική μέθοδος της αντιμετώπισης της χαλάρωσης των κάτω βλεφάρων;

Πολλές φορές η ήπια χαλάρωση των ιστών του κάτω βλεφάρου μπορεί να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά με την χρήση συνδυασμού ενέσιμου υαλουρονικού οξέως με επεμβατικές ραδιοσυχνότητες (π.χ. infini) και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γρήγορο και θεαματικό.

Η χρήση laser ή plasma μπορούν να υποκαταστήσουν την κλασική βλεφοροπλαστική;

Όχι, γιατί αντιμετωπίζουν μόνο τη χαλάρωση του δέρματος χωρίς να απευθύνονται στις υπόλοιπες δομές των βλεφάρων (μυς και λίπος) που συνήθως και αυτές παρουσιάζουν χαλάρωση.

Ποια είναι η διάρκεια του χειρουργείου, ο χρόνος ανάρρωσης και πόσο επώδυνο είναι; Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ;

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου μισή ώρα το κάθε βλέφαρο. Είναι ανώδυνο χειρουργείο και η ανάρρωση ποικίλει από 1 έως 2 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα, εφόσον η επέμβαση είναι τεχνικά άρτια, είναι μόνιμο.

Υπάρχει άλλη μέθοδος, εκτός της χειρουργικής για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος των άνω βλεφάρων;

Κρέμες, φαρμακευτικά σκευάσματα και μηχανήματα αισθητικής δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση, είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Γιατί... "όπερ έδει δείξαι"

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Προβολή