Βίντεο Προσομοίωσης

Δείτε Περισσότερες

Βίντεο Συνέντευξης

 
Ύπαρξη μέτριας υπερπλασίας αδένα και καλής ποιότητας δέρματος (χωρίς χαλάρωση):

Στις περιπτώσεις αυτές, διαμέσου ημικυκλικής τομής γύρω από τη θηλή, ο χειρουργός αφαιρεί την υπερτροφία που προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ύπαρξη μέτριας υπερπλασίας αδένα και χαλαρού δέρματος:

Στην περίπτωση αυτή, ο πλαστικός χειρουργός, ταυτόχρονα με την αφαίρεση του υποκείμενου μαζικού αδένα και λίπους, μετατοπίζει τη θηλή σε θέση αρμονική με τα υπόλοιπα ανατομικά στοιχεία του θώρακα.

Ύπαρξη μέτριας ή μεγάλης υπερπλασίας αδένα, με συνοδή μεγάλη χαλάρωση δέρματος:

Στην περίπτωση αυτή ο πλαστικός χειρουργός μετά την αφαίρεση του υποκείμενου μαζικού αδένα και λίπους, αφαιρεί την περίσσεια δέρματος, επανατοποθετώντας ταυτόχρονα τη θηλή, στην ανατομικά σωστή θέση.

Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 24 ώρες και φεύγει από αυτό με ειδική επίδεση στήθους, που πρέπει να διατηρήσει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ώστε να επιτραπεί στο δέρμα του στήθους να ακολουθήσει το νέο σχήμα που έχει επιτευχθεί με το χειρουργείο. Ο ασθενής δύναται να επανέλθει στις καθημερινές του ασχολίες μετά από δύο έως τρεις ημέρες και τα ράμματα αφαιρούνται επτά ημέρες μετά το χειρουργείο.

 
 

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο συχνή είναι η επίπτωση της εμφάνισης της γυναικομαστίας στον ανδρικό πληθυσμό;

Περίπου το 30 τοις εκατό των ανδρών, εμφανίζουν κάποιου βαθμού γυναικομαστίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Από αυτούς το 30 τοις εκατό θα συνεχίσει να πάσχει από γυναικομαστία κατά την ενηλικίωση. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί από ορμονική δυσλειτουργία του σώματος, χρήση συγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών, χρήση ινδικής κάνναβης, κλπ.

Η γυναικομαστία αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα ή ενέχεται και σε αυξημένο ποσοστό καρκίνου του στήθους στον άντρα που φέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Το ποσοστό των αντρών που θα νοσήσουν από καρκίνο του στήθους, δεν συνδέεται με την ύπαρξη ή όχι γυναικομαστίας.

Πότε το άτομο που πάσχει από γυναικομαστία είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση, αποκατάστασης του προβλήματος;

Εκτός από ψυχολογικούς λόγους για την αισθητική αποκατάσταση του προβλήματος, επιβάλλεται η άμεση αφαίρεση του ανδρικού μαζικού αδένα, στις περιπτώσεις γρήγορης αύξησης του όγκου του στήθους, σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει άλλο παθολογικό αίτιο.

Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια, από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή του.

Υπάρχει μη χειρουργική μέθοδος που πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Η γυναικομαστία αποτελεί ανατομικό πρόβλημα, το οποίο δεν επιδέχεται καμίας βελτίωσης από τη χρήση εξωτερικών μηχανημάτων, κρεμών, μασάζ, κλπ. Η έντονη σωματική άσκηση του ατόμου και η δίαιτα, ελάχιστη έως καθόλου αισθητική βελτίωση του προβλήματος, μπορούν να προσφέρουν. Η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί, τη μοναδική μόνιμη αντιμετώπιση της γυναικομαστίας.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητη η αφαίρεση τμήματος δέρματος από την περιοχή του ανδρικού στήθους κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αντιμετώπισης της γυναικομαστίας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η αφαίρεση δέρματος, όμως, σε άτομα που έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια βάρους, το δέρμα στην περιοχή του στήθους μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαλαρό και πτωτικό, γεγονός που επιβάλλει την αφαίρεση δερματικού ιστού.

Η επέμβαση της γυναικομαστίας μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις;

Σε περιπτώσεις που συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος της κοιλιακής χώρας, η επίτευξη ενός αρμονικού αισθητικού αποτελέσματος στην περιοχή του κορμού, μπορεί να απαιτεί την ταυτόχρονη διενέργεια της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής. Όμοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονη χαλάρωση στο δέρμα της περιοχής των βραχίονων, κλπ.

Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης, σε χώρο εκτός εξοπλισμένης νοσοκομειακής μονάδας;

Στη χώρα μας, η συγκεκριμένη επέμβαση απαγορεύεται να επιτελείται σε χώρους εκτός νοσοκομείου που να διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τομέα. Η επιτέλεση της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης αλλά και των υπόλοιπων επεμβάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία, πολυιατρεία, κλπ, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο για 24 ώρες;

Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετεγχειρητικής μικροβιακής λοίμωξης, ο ασθενής απαιτείται να λάβει προφυλακτικά ενδοφλέβια αντιβίωση, διαδικασία που γίνεται μόνο εντός νοσοκομείου.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά τη επέμβαση διόρθωσης γυναικομαστίας;

Ο χρόνος ανάρρωσης δεν υπερβαίνει τα 2-3 εικοσιτετράωρα και η επάνοδος στις αθλητικές δραστηριότητες, τις τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Γιατί... "όπερ έδει δείξαι"

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Προβολή