Βίντεο Προσομοίωσης

Δείτε Περισσότερες

 
 

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιες περιπτώσεις η αυτομεταμόσχευση λίπους αποτελεί χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα σου Πλαστικού Χειρουργού;

Με την αυτομεταμόσχευση λίπους ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, μπορεί να αποκαταστήσει ατροφία λιπώδη ιστού του προσώπου, να απαλύνει βαθιές ρυτίδες, να γεμίσει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος σε όλο το σώμα, να αυξήσει τον όγκο συγκεκριμένων ανατομικών περιοχών του σώματος.

Η αυτομεταμόσχευση λίπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επανόρθωση δύσμορφων ουλών;

Με την αυτομεταμόσχευση λίπους, μπορούν να αντιμετωπιστούν ατροφικές (βαθουλωμένες) ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (π.χ. ουλές μετά από ακμή, μετεγχειρητικές ουλές, κλπ.)

Πως γίνεται η επέμβαση και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ποσοστό του λίπους που μεταμοσχεύεται, απορροφάται από τον οργανισμό, γι’ αυτό το λόγο, ο Πλαστικός Χειρουργός είναι υποχρεωμένος να κάνει μια μικρή υπερδιόρθωση την ώρα του χειρουργείου, δηλαδή να τοποθετήσει λίγο περισσότερο λίπος από όσο χρειάζεται, ώστε το τελικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Το σημαντικότερο ρόλο στο ποσοστό επιβίωσης του λίπους που μεταμοσχεύεται, έχει η εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού στη συγκεκριμένη επέμβαση. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να επιτύχει ποσοστό επιβίωσης του λιπώδη ιστού άνω του 70 τοις εκατό. Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα του ασθενούς, τρεις μήνες μετά το χειρουργείο είναι συνήθως τελικό και μόνιμο.

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αισθητικά προβλήματα με αυτομεταμόσχευση (εμφύτευση) λίπους;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος περιορισμός στην περιοχή του σώματος που μπορεί να γίνει αυτομεταμόσχευση λίπους. Στο πρόσωπο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες έκφρασης, ατροφικά μάγουλα, να προκαλέσουμε αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πηγουνιού. Επίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται σε προϋπάρχουσα ακμή. Στο κορμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται στην κυτταρίτιδα, να αυξήσουμε τον όγκο των γλουτών, των κνημών (γάμπες), να αντιμετωπίσουμε δυσμορφίες που οφείλονται σε έλλειψη υποδόριου ιστού μετά από ατύχημα ή χειρουργείο, κλπ.

Η συγκεκριμένη επέμβαση ενέχει κάποιους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς;

Όχι, δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος. Αντίθετα, έχει διαπιστωθεί μεγάλη βελτίωση των χαρακτηριστικών του δέρματος (ελαστικότητα, στιλπνότητα, υφή) στις περιοχές που υποβάλλονται σε αυτομεταμόσχευση λίπους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί (όταν χρειάζεται) αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής του ατόμου, για την αντιμετώπιση των σημαδιών του γήρατος.

Ποια αναισθησία απαιτείται για να γίνει η λιπομεταφορά;

Τοπική αναισθησία και σε μερικές περιπτώσεις συνδυάζεται με μέθη.

Μπορεί να γίνει μεγέθυνση στήθους και γλουτών με χρήση λίπους;

Σε επιλεγμένα περιστατικά υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αποτελεί ασφαλή εναλλακτική μέθοδο στην χρήση προθεμάτων σιλικόνης.

Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό του μεταφερόμενου λίπους απορροφάται;

Ο έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός γνωρίζει τα μυστικά της ατραυματικής τεχνικής λήψης και κατεργασίας του λίπους και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μεταμοσχεύει βιώσιμα και μόνο λιποκύτταρα. Όμως, 30% των μεταμοσχευόμενων λιποκυττάρων απορροφούνται από τον οργανισμό. Συνήθως το αποτέλεσμα που θα δει ο ασθενής στο τρίμηνο και εφόσον δεν έχει μεγάλες αυξομειώσεις βάρους διαρκεί πολλά χρόνια.

Ποιοι τύποι μοσχευμάτων λίπους υπάρχουν και που χρησιμοποιούνται;

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μοσχευμάτων που χρησιμοποιούμε:

Grafts , όπου απαιτείται μεγάλος όγκος λιπώδους ιστού π.χ. μεγέθυνση στήθους, γλουτών κ.λπ)

Mini Grafts , για γέμισμα ρυτίδων, λεπτών πτυχώσεων του δέρματος καθώς και ουλών.

Nano Grafts, πολύ λεπτόρρευστο μόσχευμα, που διεγείρει την αναδόμηση και αποκατάσταση της ποιότητας του δέρματος (π.χ. ουλές ακμής, εγκαυματικές ουλές).

O συνδυασμός των τριών αυτών διαφορετικών τύπων μοσχευμάτων λιπώδους ιστού ταυτόχρονα, προσφέρουν τα μέγιστα στην επίτευξη ενός άρτιου αισθητικού αποτελέσματος.

Υπάρχει δυνατότητα συντήρησης του λίπους για χρήση στο μέλλον;

Όχι τα λιποκύτταρα καταστρέφονται γρήγορα με την παρατεταμένη επαφή τους με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και η ψύξη τους με οποιοδήποτε τρόπο τα μετατρέπει σε νεκρό ιστό σε λίγη ώρα.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Γιατί... "όπερ έδει δείξαι"

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Προβολή